Rule No. 2

Du behöver inte vara lycklig 365 dagar om året.

Är man en glad person förväntas man alltid vara glad, energisk och positiv oavsett vilken situation det handlar om. Jag har varit på arbetsplatser där jag alltid hälsade glatt 364 dagar om året medans de andra mumlade ett hej tillbaka. Och den enda dagen på året när man inte hejade lika glatt fick man en tjurig fråga tillbaka: "vad är det med dig nu då?"

Jag träffar ungdomar som kommenterar med "åh, jag hade gjort allt för ditt Instagram-flöde och vardag". Ett instagramflöde är INTE vardagen och hela verkligheten. För bakom varje flöde finns en enskild och unik person med en vanlig vardag - precis som du. En person som omges av allt vad vardagen innebär - är glad och överlycklig ena dagen och ledsen eller besviken en annan dag.

Du måste inte alltid vara på topp varje dag, INGEN människa är på topp dygnet runt. Däremot kan du alltid skapa förutsättningarna för varje dag med aktiva val och rätt omgivning som stöttar dig i allt, men det finns ingen som kan tala om för dig hur du ska vara. För det fina med just dig är att du är precis den du är.

Till alla ungdomar som kämpar med höga krav och stor press varje dag. Var precis dem ni är - jag hejar på er!

Gillar

Kommentarer